SVIMA SMO POKAZALI ŠTA SMO NAUČILI U SIRIJI: Ruski general o velikim vojnim vežbama ODKB u Tadžikistanu (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2021. u 20:14

VOJNE vežbe snaga Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koje su završene u Tadžikistanu, imale su protivteroristički karakter i sprovedene su uzimajući u obzir taktiku i naoružanje terorističkih organizacija, rekao je general-potpukovnik Evgenij Poplavski, piše RIA Novosti.

СВИМА СМО ПОКАЗАЛИ ШТА СМО НАУЧИЛИ У СИРИЈИ: Руски генерал о великим војним вежбама ОДКБ у Таџикистану (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Gorod-Geroй Stalingrad/Alьtesmedia

- Svim učesnicima vežbi smo pokazali šta su ruske jedinice naučile tokom borbi protiv Islamske države u Sirijskoj Arapskoj Republici - rekao je Poplavski, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga.

General je primetio da su vežbe uključivale scenario ​​karakterističan za taktiku delovanja međunarodnih terorističkih organizacija, pre svega njihovo naoružanje, uključujući primitivne bespilotne letelice, kao i bombaše samoubice..

Prema njegovim rečima, tokom vežbi, vojnici su izvršili niz praktičnih zadataka: izviđanje radi sprečavanja prodora banditskih formacija na teritoriju Tadžikistana, jačanje državne granice, blokiranje i lokalizovanje razbojničkih grupa koje su se probile, kao i izvođenje operacija za uništavanje militanata.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)