BAJDEN ZABRINUT ZBOG KINESKIH RAKETA: Hipersonično oružje plaši Amerikance, evo šta su rekli Rusi

Tanjug

20. 10. 2021. u 22:47

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je zabrinut zbog kineskih hipersoničnih projektila, nekoliko dana nakon izveštaja medija da je Peking testirao hipersonične rakete sposobne da nose nuklearno oružje.

БАЈДЕН ЗАБРИНУТ ЗБОГ КИНЕСКИХ РАКЕТА: Хиперсонично оружје плаши Американце, ево шта су рекли Руси

Foto AP

Na pitanje novinara da li je zabrinut zbog kineskih hipersoničnih projektila, Bajden je danas potvrdno odgovorio, prenosi Rojters.

Bela kuća je ranije izrazila zabrinutost zbog kineskog razvoja oružanih sistema, nakon što je ta azijska država prijavila testiranje hipersonične rakete.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki tokom obraćanja novinarima nije želela da komentariše samo lansiranje projektila.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je ranije da Vašington pažljivo prati kineski razvoj naprednih oružanih sistema, ali je odbio da direktno komentariše izveštaj da je Peking testirao hipersonični projektil sposoban da nosi nuklearnu bojevu glavu.

Kremlj je juče saopštio da testiranjem hipersončnog oružja Kina nije prekršila nijednu svoju međunarodnu obavezu, niti je to predstavljalo pretnju za Rusiju.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova negiralo je izveštaj "Fajnenšel tajmsa" u kojem se navodi da je Peking u julu lansirao hipersonično oružje.

Peking je naveo da je u pitanju svemirska letelica, a ne projektil.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu