IŠČEKUJE SE OFANZIVA NA ALEP: Asadove snage gomilaju trupe turska vojska i džihadisti spremaju napad

Novosti online

18. 10. 2021. u 16:07

SIRIJSKA arapska armija (SAA) rasporedila je pojačanja duž linija fronta sa turskim snagama u severnom Alepu.

ИШЧЕКУЈЕ СЕ ОФАНЗИВА НА АЛЕП: Асадове снаге гомилају трупе турска војска и џихадисти спремају напад

Foto: Printscreen

Navodno su pojačanja raspoređena na nekoliko položaja između gradova Tel Rifat i Manbidž, koja drže kurdske snage.

U izveštaju objavljenom 16. oktobra, RusVesna.SU je otkrila da su pojačanja uključivala borbene tenkove T-90, borbena vozila pešadije BMP-2, višecevne raketne bacače BM-21 i samohodne haubice 2S1 Gvozdika.

Nadalje, Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu saopštila je da su jedinice komandosa elitne Četvrte divizije SAA raspoređene u vazdušnoj bazi Minak, koja se nalazi na pola puta između Tel Rifata i Manbidža.

Vojno nagomilavanje SAA u severnom Alepu došlo je nakon izveštaja Rojtersa koji je otkrio da se turska vojska i obaveštajne službe pripremaju za vojnu akciju protiv kurdskih snaga u Tel Rifatu i drugim delovima regije.

Foto: Printscreen

Turska vojska je 16. oktobra ujutro bacila letke iznad Tel Rifata upozoravajući meštane na skorašnju operaciju njenih snaga. Kasnije istog dana, ruski ratni avioni bacili su letke SAA iznad turskih gradova Marea i Azaza, upozoravajući militante koje podržava Turska da ne pokreću nikakav napad.

Uprkos odsustvu političkog razumevanja između Damaska i kurdskih snaga, koje i dalje dobijaju podršku Sjedinjenih Država, SAA verovatno neće tolerisati bilo kakav turski napad na oblasti koje ove snage drže na severu Alepa. Svaki napredak Turske u regionu predstavljaće pretnju za grad Alep.

(SrbijaDanas)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Ruske kamikaze u napadu na Kijev i Zaporožje, Ukrajinska komanda šalje pojačanja na front (FOTO/VIDEO)