ANTIVAKSERI NA ULICAMA: Veliki protesti u Italiji (VIDEO)

Milica Ostojić - dopisnik iz Rima

09. 10. 2021. u 20:17

U RIMU i Milanu danas popodne počeli su i još su u toku protesti protiv uvođenja sanitarne zelene karte od 15. oktobra, aktivakseri sukobili su se sa policijom, upotrebljeni su suzavac i vodeni topovi za rasterivanje demonstranata, ali oni ne odustaju.

АНТИВАКСЕРИ НА УЛИЦАМА: Велики протести у Италији (ВИДЕО)

Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

U Rimu se po procenama na Trgu Naroda okupilo oko 10.000 demonstranata koji ne žele uvođenje kovid propusnica za ulazak u bilo koji zatvoreni prostor ili neophodnog dokaza zaposlenih da nisu pozitivni da bi ušli na posao, protiv čega se bune danas na trgovima, ali su se demonstrantima priključili neofašisti, esktremna desnica „Kaza Paund“, „Forca Nuova“ i još nekoliko manjih pokreta.

Nakon protesta na Trgu Naroda u Rimu, koji je bio zakazan za vreme od 15 do 19 sati, demonstranti su krenuli na nedozvoljeni protest ka palati Vlade Italije (palata Kiđi) policija je upotrebila i vodene topove da ih spreči. Protest je u toku, ogromna masa njih zaustavljena je na samo korak od zgrade Vlade i Parlamenta, u Via del Korso.

Manifestacija je u toku takođe i u Milanu u ulici Buenos Ajres, isti je povod za proteste, a sa porukom „mi ćemo izdražati“, „nećemo odustati“, „stižemo u Rim“.

U Rimu je napadnuto i sedište najvećeg sindikata (ĆĐIL), među najagresivnijim su opet snage ekstremne desnice "Forca Nuova", a stižu i vesti da su napadniti i neki novinari koji su snimali nasilno ponašanje protestanata.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju