"UDARIĆU U NOTR DAM!" Pilot hteo da sruši avion u centar Pariza

Novosti online

09. 10. 2021. u 19:47

FRANCUSKA policija uhapsila je pilota, koji je najavljivao da će malim avionom „cesna“ udariti u parisku katedralu Notr Dam.

УДАРИЋУ У НОТР ДАМ! Пилот хтео да сруши авион у центар Париза

Foto: D. Balšić

Prijatelj tog pilota (50), koji je radio u nekoliko putničkih kompanija, prijavio je policiji u Hendaju kako mu je on najavio da će malim avionom udariti u jednu od znamenitosti Pariza, katedralu Notr Dam. Policija u Hendaju odmah je o tome obavestila kolege u Parizu, prenosi „Le Parizijen“.

Čovek koji ga je prijavio tvrdi da je bivši pilot psihološki nestabilan, te da je imao problema sa novcem i alkoholom.

Policiji je prijavio da se pilot nalazi u hotelu u šestom arondismanu. Potom je počela potraga za pilotom, koji je lociran u crkvi San Sulpis, gde je uhapšen dok se molio, a u džepu mu je nađena flaša viskija.

On je smešten u pritvor, a utvrđeno je da je bio pod dejstvom alkohola.

Policija je pretresla njegovu hotelsku sobu, gde nije pronašla planove za mogući napad avionom u centru Pariza. Uhapšeni pilot je na psihijatrijskom posmatranju, posle čega će biti odlučeno da li će biti krivično gonjen..

(rs.sputniknews.com)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!