PORASTAO MU REJTING: Sve više Amerikanaca odobrava Bajdenov rad kako korona usporava

Tanjug

08. 10. 2021. u 23:20

REJTNIG američkog predsednika DŽozefa Bajdena poboljšao se u poslednjih nekoliko nedelja, prema istraživanju Rojters/Ipsosa, pošto je stopa infekcija korona virusom usporila.

ПОРАСТАО МУ РЕЈТИНГ: Све више Американаца одобрава Бајденов рад како корона успорава

Foto: Tanjug AP

Najnovije nacionalno ispitivanje javnog mnjenja, sprovedeno od 6. do 7. oktobra na Internetu na 1.005 odraslih ispitanika, pokazalo je da je 48 odsto odraslih u SAD podržava Bajdenov rad, što je za četiri procentna više u odnosu na slično istraživanje koje je sprovedeno sredinom septembra, navodi Rojters.

Istovremeno, 47 odsto ispitanika ne odobrava to što Bajden radi, što je za tri procenta manje u odnosu na septembarsko istraživanje.

Porast podrške predsednikovom radu povezan je sa nedavnim padom broja slučajeva kovid 19 u SAD, a Rojtersov izveštaj pokazuje da se u proseku svakog dana prijavi nešto više od 100.000 slučajeva, što je 40 odsto od najveće stope infekcija u januaru.

Rojters navodi da je Bajdenov položaj u američkoj javnosti isprepleten stanjem američke pandemije i da su mnogi glasači podržali njegovu predsedničku kandidaturu 2020. jer su smatrali da bi on bio bolji od bivšeg predsednika Donalda Trampa u izvlačenju zemlje iz zdravstvene krize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)