RUSKI ADMIRAL O INCIDENTU SA AMERIČKOM NUKLEARNOM PODMORNICOM: Valujev otkrio mogući uzrok nesreće "USS Konektikata"

Novosti online

08. 10. 2021. u 11:08

BIVŠI komandant ruske Baltičke flote admiral-podmorničar Vladimir Valujev izjavio je da je mogući uzrok oštećenja američke nuklearne podmornice sudar sa industrijskim podvodnim objektom, poput platforme za bušenje nafte, piše RIA Novosti.

РУСКИ АДМИРАЛ О ИНЦИДЕНТУ СА АМЕРИЧКОМ НУКЛЕАРНОМ ПОДМОРНИЦОМ: Валујев открио могући узрок несреће УСС Конектиката

Foto: Jutjub/RIA Novosti/US Military News

Podsećamo, mediji su juče izvestili da se nuklearna podmornica klase "Sivolf" USS Konektikat sudarila sa nepoznatim objektom dok je putovala pod vodom u indo-pacifičkom regionu.

Povređeno je 11 članova posade.

- Podmornica se najverovatnije sudarila sa nekom industrijskom instalacijom koja je nedavno podignuta, pa komanda američke flote je nije imala na mapama - rekao je Valujev.

On je naglasio da ova podmornica spada u klasu najmodernijih američkih plovila na nuklearni pogon, pa je zbog toga malo verovatno da je otkazala navigaciona oprema i da se USS Konektikat sudario sa podvodnim grebenom.

- Moguć je i sudar sa drugom podmornicom, ali u ovom slučaju, uzimajući u obzir da su povređeni članovi posade, podmornice su morale da isplivaju na površinu i pregledaju oštećenja. To se nije dogodilo, a osim toga, teško je zamisliti da tako moderna podmornica poput "Sivolfa" nije primetila neko drugo plovilo u blizini - zaključio je Valujev.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna