VELIKI POVRATAK ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA U EVROPI: Uvodi se noćni voz između Beča i Pariza

Novosti online

30. 09. 2021. u 16:33

ULAZNICE za novi noćni voz između Beča i Pariza sada su u prodaji, a prvi vagoni za spavanje trebalo bi da voze između Francuske i Austrije od 13. decembra pa nadalje.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ЖЕЛЕЗНИЧКОГ САОБРАЋАЈА У ЕВРОПИ: Уводи се ноћни воз између Беча и Париза

Foto: Printskrin Youtube

Evropska mreža noćnih vozova, koja je u prošlosti bila glavni način prevoza, uglavnom je obustavljena ve jeftinijim vazdušnim prevozom, ali doživljava veliki povratak usred rastuće svesti o globalnoj klimatskoj krizi.

Čelnici nekoliko evropskih železničkih kompanija prošle godine su potpisali pisma namere kako bi udružili snage u povezivanju gradova poput Pariza, Edinburga, Stokholma i Rima.

Putovanje između Beča i Pariza počinje u večernjim satima i traje oko 14 sati, što znači da možete pojesti šniclu za večeru u Beču, a zatim se probuditi u Parizu i dobiti sveže kroasane za doručak.

Ulaznice su sada dostupne na stranicama nightjet.com i oui.sncf.

Noćna veza vozom između dva grada voziće tri puta nedeljno u svakom smeru, a rezultat je saradnje Austrijskih saveznih željeznica (OeBB), francuskog SNCF -a i nemačkog Dojče bana.

Ponedeljkom, četvrtkom i subotom voz polazi sa glavne železničke stanice u Beču prema pariskom Gare de l'Est preko Salzburga i Minhena.

Polazak je u 19.40, dolazak u Pariz sledećeg jutra u 9.42. U utorak, petak i nedelju putuje u suprotnom smeru.

Mesta su u drugoj klasi dostupna po ceni od 29,90 evra, u prvoj klasi od 59,90 evra. Međutim, ako više volite krevet u trokrevetnoj kabini, morate da platite najmanje 89,90 evra, a u prvoj klasi 124,90.

Francuska železnička kompanija Transdev najavila je u planove za povezivanje Berlina sa skandinavskim prestonicama Stokholmom i Kopenhagenom novom linijom noćnih vozova tokom letnjih meseci.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...