SPREČEN VEĆI ZLOČIN: Saobraćajac Kalinjin prvi stigao i zaustavio ubicu pucavši iz pištolja u noge

Branko Vlahović - Stalni dopisnik iz Moskve

22. 09. 2021. u 08:45

PREMA poslednjim informacijama iz Perma, student prve godine pravnog fakulteta Timur Bekmansurov (18) je u ponedeljak ubio lovačkom puškom petoro studenata i lekarku Margaritu Engaus koja je dovela svog unuka u univerzitetsku botaničku baštu.

СПРЕЧЕН ВЕЋИ ЗЛОЧИН: Саобраћајац Калињин први стигао и зауставио убицу пуцавши из пиштоља у ноге

Foto: Printskrin/Tviter

Ranio je čak 28 osoba od kojih se sedam u teškom stanju, pa su juče prebačeni u Moskvu.

U ponedeljak su novinari iz Perma javili da je ubica umro u bolnici, ali je ta informacija juče opovrgnuta, on je operisan i nalazi se u bolnici.

Najzanimljiviji detalj koji je juče objavljen odnosi se na saobraćajnog policajca Konstantina Kalinjina koji je uspeo da spreči veću tragediju. On je ušao u zgradu univerziteta gde je Bekmansurov pucao i susreo se sa njim lice u lice. Naredio je ubici da baci oružje ali on nije hteo već je zapucao. Tada je mladi policajac iz pištolja pogodio ubicu u obe noge i on je pao na zemlju. Kalinjin je nakon toga pružio prvu pomoć ranjenom napadaču. Najavljeno je da će Kalinjin biti odlikovan.

Foto: Printskrin

Timur Bekmansurov

Ubica je bio dete razvedenih roditelja i živeo je sa majkom. NJegov otac Marat Bekmansurov kaže da je bio u šoku kad je čuo šta je napravio njegov sin i tvrdi da mu je sin mnogo vremena provodio za kompjuterom.

Isražitelji su u stanu gde je živeo Timur pronašli pismo u kojem moli da se pobrinu za njegovog mačka i predaju ga rodbini. Iz tog pisma se vidi da on nije verovao da će se živ vratiti kući.

- Ako se nešto dogodi mojoj mami predajte mog mačka rođacima - napisao je Timur. - Mačak zaista nema veze sa time što sam učinio - napisao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)