BARADAR TVRDI DA JE ŽIV: Zamenik premijera privremenih vlasti u Kabulu demantuje sukobe talibana

D. D. S.

16. 09. 2021. u 13:34

ZAMENIK premijera privremene vlade Avganistana Mula Abdul Gani Baradar odbacio je izveštaje o njegovoj smrti i nesuglasicama među talibanskim liderima oko sastava novih vlasti. Mediji su prethodno naveli da je Baradar tražio inkluzivnu vladu koja bi uključila i predstavnike raznih etničkih i religioznih grupa, kao i žena, i da se zato sukobio sa ratobornijim Halilom ur-Rahmanom Hakanijem, ministrom za izbeglice.

БАРАДАР ТВРДИ ДА ЈЕ ЖИВ: Заменик премијера привремених власти у Кабулу демантује сукобе талибана

Foto: Tanjug/AP Photo

- Nema nikakvih svađa među liderima Islamskog emirata Avganistana. Imamo takav respekt među sobom da se retko koja porodica može pohvaliti time. Pozivamo naš narod da ne budu obmanjeni netačnim izveštajima u nekim medijima i tražimo od novinara da prekinu sa širenjem dezinformacija - oglasio je Baradar iz Kandaha.

Kako prenose strani mediji, Baradar nije bio u talibanskoj delegaciji koja se 12. septembra sastala sa viceperemijerom Katara i ministrom inostranih poslova šeikom Muhamedom bin Abdulrahmanom al-Thanijem.

Mediji tvrde da je Baradar otišao u Kandahar pošto se posvađao sa ostalim talibanskim liderima, štaviše, pisalo se da je imao zdravstvene probleme i da je verovatno mrtav.

- Nisam znao da je katarski ministar posetio Kabul. Da sam znao ranije, susreo bih se sa njim. Išao sam na put u tom trentuku i nisam mogao da prekidam put kako bih negirao glasine, posebno o mom zdravlju - naveo je Baradar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna