MASOVNI NAPAD RUSKIH PADOBRANACA: Ovakav noćni desant do sada nije izveden, pogledajte snimak akcije (VIDEO)

Novosti online

12. 09. 2021. u 16:36

ČUVENA jedinica ruskih padobranaca iz grada Pskova izvela je sinoć masovni noćni vazdušno-desantni napad tokom zajedničkih strateških vežbi Rusije i Belorusije "Zapad-2021", piše RIA Novosti.

МАСОВНИ НАПАД РУСКИХ ПАДОБРАНАЦА: Овакав ноћни десант до сада није изведен, погледајте снимак акције (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk/RIA Novosti

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, više od 600 padobranaca sa lakim oklopnim vozilima BMD-2 i BMD-4 sleteli su na poligon Strugi Red.

Akcije ruskih vojnika koordinisane su uz pomoć najsavremenijih navigacionih sistema i uređaja za noćno osmatranje. Nakon sletanja padobranci su se konsolidovali, "uništili" uslovnog neprijatelja i zauzeli aerodrom uz podršku artiljerije.

U operaciji je učestvovalo i više od 20 vojnih transportnih aviona Il-76, dok su ih iz vazduha pokrivali lovci Su-30SM i helikopteri Mi-8 i Ka-50. 

Ukupno će u vežbama učestvovati do 200 hiljada ljudi, oko 80 aviona i helikoptera, do 760 jedinica vojne tehnike, uključujući 290 tenkova, 240 topova, višecevni lansirnih raketnih sistema i minobacača, kao i do 15 brodova.

Zajedničke strateške vežbe Moskve i Minska održavaju se svake dve godine. Manevri će trajati do 16. septembra na devet poligona u Rusiji i na Baltičkom moru, kao i na pet poligona u Belorusiji.

BONUS VIDEO: RUSI NA TVITERU POSTAVILI VIDEO IZ SRBIJE: "Čuvar reda" u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024