AVGANISTANSKI JUTARNJI PROGRAM VODI ŽENA! Situacija u zemlji napeta, cena hrane porasla za 50 odsto, a goriva za 75 (FOTO)

Novosti online

02. 09. 2021. u 14:49

AVGANISTANSKI jutarnji program, koji se emituje na najgledanijoj TV stanici TOLO TV, nastavio je sa radom i to sa voditeljkom, saopštio je direktor te medijske mreže.

АВГАНИСТАНСКИ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ВОДИ ЖЕНА! Ситуација у земљи напета, цена хране порасла за 50 одсто, а горива за 75 (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Postojala je zabrinutost da će talibani ograničiti učešće žena u javnom životu tokom njihove vladavine. U prošlosti su talibani označavali TOLO TV kao propagandnu mrežu.

Sad Moseni, direktor MOBY grupe koja vodi rad kanala TOLO, objavio je na društvenim mrežama danas ovu informaciju.

U međuvremenu iz UN upozoravaju kako bi Avganistan mogao da se suoči kroz mesec dana sa velikom krizom zbog manjka hrane, kad bi svaka treća osoba u toj državi mogla da ostane gladna.

- Situacija u Avganistanu iz humanitarne perspektive nastavlja da bude ekstremno napeta - tvrdi UN-ov humanitarni koordinator u ovoj državi Ramiz Alakbarov, te dodaje kako više od polovine dece u Avganistanu teško dolazi do narednog obroka.

Al DŽazira saznaje kako su poslednjih dana cene hrane u Avganistanu porasle za 50 odsto, dok je gorivo poskupelo za 75 odsto.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: PROTEST ŽENA U KABULU: Traže da se zaštite njihova prava od Talibana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)