GOTOVO JE: Poslednji američki avion napustio Kabul, Avganistanci ostavljeni na milost i nemilost talibana

Novosti online

30. 08. 2021. u 22:49

GENERAL Kenet Mekenzi, komandant Centralne komande zapovedništva SAD, objavio je završetak povlačenja SAD iz Avganistana na konferenciji za novinare Pentagona.

ГОТОВО ЈЕ: Последњи амерички авион напустио Кабул, Авганистанци остављени на милост и немилост талибана

Foto Tanjug/AP

- Ovde sam da objavim završetak našeg povlačenja iz Avganistana i kraj misije evakuacije američkih državljana, državljana trećih zemalja i ugroženih Avganistanaca. Poslednji C-17 poleteo je 30. avgusta danas popodne sa međunarodnog aerodroma Hamid Karzai u 15:29 po istočnom vremenu - rekao je Mekenzi.


Istovremeno, uprava poziva na povećani oprez aviona koji lete iz Kabula, u taj grad ili preko avganistanske prestonice.

SAD završile su povlačenje svojih snaga iz Avganistana, potvrdio je general Marinskog korpusa Frenk Makenzi, načelnik američke Centralne komande.

- Povlačenjem snaga završava se dvadesetogodišnja misija - izjavio je on na brifingu.

S tim u vezi, televizija „Al Džazira“ je, pozivajući se na talibanske izvore, javila da je aerodrom u Kabulu pod potpunom kontrolom talibana nakon povlačenja američkih snaga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane