RUSKI SPECIJALCI NA MARŠU OD 30 KM: Ni močvara ni nepoznat teren nisu prepreka za vazdušno-desantne jedinice (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2021. u 17:25

MEĐUNARODNO takmičenje „Polarna zvezda“ specijalnih jedinica vojske odvija se na teritoriji Belorusije na poligonu Brestskij od 22. avgusta do 4. septembra u okviru „7. Vojnih međunarodnih igara“.

РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ НА МАРШУ ОД 30 КМ: Ни мочвара ни непознат терен нису препрека за ваздушно-десантне јединице (ВИДЕО)

Foto: Arhiva

Na takmičenju učestvuju timovi iz devet zemalja.

U okviru druge etape takmičenja ruski specijalci su marširali 30 kilometara po nepoznatom močvarnom terenu. Marš je trajao nešto manje od 12 sati. Vojnici su bili maskirani i primenjivali su sva sredstva zaštite kako ih neprijatelj ne bi uočio.

Tokom marša su imali vežbe kao što su: „Izlazak u obaveštajno područje", „Održavanje komunikacije", „Prevazilaženje zaraženog područja terena", „Prevazilaženje vodene barijere", „Pronalaženje i povlačenje u skrovišta", „Gađanje u sastavu grupe specijalaca", kao i „Pružanje prve medicinske pomoći žrtvi".

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Na međunarodnom takmičenju „Polarna zvezda“ učestvuju vojni timovi iz devet država: Rusije, Belorusije, Venecuele, Indije, Irana, Kine, Maroka, Pakistana i Uzbekistana.

Ruski tim predstavljaju pobednici vojnog takmičenja „Polarna zvezda 2021“, najbolji obaveštajci specijalnih Vazduhoplovno-desantnih snaga Ruske Federacije. Pored njih na takmičenju učestvuje i tim „Ruske garde“ („Rosgvardije“).

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

POTVRĐEN IZBOR GOLOBA ZA PREMIJERA: Za bilo 54 poslanika, 30 protiv