UKRAJINA JE VAZAL ZAPADA! Predsednik DNR jasno rekao - Nikada neće biti pravi saveznik Amerike

Novosti online

25. 08. 2021. u 15:25

SJEDINjENE Američke Države na Ukrajinu gledaju kao na svog podređenog, a ne kao na saveznika, rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

УКРАЈИНА ЈЕ ВАЗАЛ ЗАПАДА! Председник ДНР јасно рекао - Никада неће бити прави савезник Америке

Foto: Depositphotos/Printscreen

Ukrajina je u utorak proslavila 30 godina nezavisnosti. U čast praznika u Kijevu je održana vojna parada na kojoj su učestvovali vojnici zemalja NATO. Pripadnici oružanih snaga Kanade i SAD marširali su duž glavne ulice u Kijevu.

- U vezi sa situacijom u Avganistanu, na primer, bivši ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin rekao je da bi to trebalo da bude pouka Ukrajini. Govorimo o tome da Amerikanci ne izdaju samo svoje prave saveznike. To nam pokazuje i da Amerikanci Ukrajinu vide samo kao podređenog, kao vazala - rekao je Pušilin za RIA Novosti.

On je podsetio da je Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine odobrio strateški odbrambeni plan koji je razvijen u skladu sa principima i standardima NATO-a.

- Uprkos činjenici da Ukrajinu ne žele u ovoj organizaciji, i to je više puta javno rečeno, kijevske vlasti ispunjavaju sve što im Zapad zatraži. I sami ukrajinski političari znaju od koga zavise - rekao je Pušilin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri