ISTRAŽIVANJE U SAD: Oko 26 miliona Amerikanaca definitivno neće vakcinu

Tanjug

21. 08. 2021. u 15:31

UPRKOS porastu broja obolelih od kovida-19 u SAD građani još oklevaju sa vakcinacijom.

ИСТРАЖИВАЊЕ У САД: Око 26 милиона Американаца дефинитивно неће вакцину

Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijem istraživanju koje je sproveo Američki cenzusni biro, 25,9 miliona Amerikanaca, odnosno 10,4 odsto punoletnih građana, kaže da definitivno ili skoro izvesno neće pristati na vakcinaciju, preneo je danas "USA Today".

Oko 16,3 miliona Amerikanaca (6,5 odsto punoletnih) ne veruje u vakcine, a sedam miliona (2,8 odsto) ne smatra da je kovid-19 velika pretnja.

Na sve to, još 13,8 miliona Amerikanaca ili 5,5 odsto punoletnih nije vakcinisano, jer kažu da ne veruju vladi.

Dosad je 169.592.873 Amerikanaca, odnosno, 51,1 odsto populacije potpuno imunizovano, bilo da je reč o dve doze mRNK vakcina (Fajzer, Moderna) ili jednoj dozi (Džonson i Džonson), pokazuju podaci američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina