SVI SE PITAJU GDE JE PREDSEDNIK AVGANISTANA: Tadžikistan tvrdi da avion u kom je bio Gani nije ulazio u njihov vazdušni prostor

Tanjug

16. 08. 2021. u 08:53

DAN nakon što su talibani ušli u Kabul, a predsednik Ašraf Gani napustio zemlju, nije jasno gde se on nalazi.

СВИ СЕ ПИТАЈУ ГДЕ ЈЕ ПРЕДСЕДНИК АВГАНИСТАНА: Таџикистан тврди да авион у ком је био Гани није улазио у њихов ваздушни простор

Foto: Jutjub/Global News

Svetski mediji juče su prenosili različite informacije o mestu na koje se uputio avion sa Ganijem, a spominjani su Tadžikistan, Uzbekistan i Oman.

Međutim, ministarstvo spoljnih poslova Tadžikistana saopštilo je danas da avion sa predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem nije ulazio u vazdušni prostor Tadžikistana i nije sleteo na teritoriju zemlje.

Navedeno je da Tadžikistan nije primio takav zahtev od avganistanske strane, prenosi RIA Novosti.

Foto: Printscreen/Tviter

Predstavnik ministarstva spoljnih poslova Kazahstana takođe je saopštio da Gani nije ni na teritoriji te zemlje, prenosi TAS S.

Al DŽazira je juče javila da je Gani, po ulasku talibana u Kabul, otputovao u glavni grad Uzbekistana Taškent, ali RIA navodi da ambasada Avganistana u Uzbekistanu nema tu informaciju.

Gani je juče napustio zemlju nakon što su talibani ušli u Kabul, a odlazak je objasnio time da želi da spreči krvoproliće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)