VAŠINGTON ZA SVE KRIVI MOSKVU: Ruski ambasador u SAD - "Nema dokaza, ali optužbe se nastavljaju"

Novosti onlajn

14. 08. 2021. u 09:06

RUSIJA kategorički odbacuje sve izmišljotine o pokušajima da utiče na političku situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama, takve tvrdnje liče na način da se pažnja javnosti skrene sa unutrašnjih problema traženjem spoljnog neprijatelja, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ВАШИНГТОН ЗА СВЕ КРИВИ МОСКВУ: Руски амбасадор у САД - Нема доказа, али оптужбе се настављају

Foto: Printskrin

Komentarišući izveštaj američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost koje je Rusiju optužilo za dezinformacije o kovidu, Antonov je naveo da i dalje nema nikakvih dokaza o mešanju Moskve u poslove Vašingtona, ali takve optužbe se nastavljaju.

- Stiče se utisak da neki političari pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa unutrašnjih problema tražeći spoljnog ‘neprijatelja’ koji se može okriviti za sve nevolje Amerike. U tim slučajevima ponovo prozivaju našu zemlju. Pripisuju nam da želimo da ‘zabijemo klin’ u američko društvo, vodimo dezinformacione ratove i kampanje protiv američkih vakcina, suprotstavljamo se naporima administracije u borbi protiv pandemije, pa čak i nošenju maski. Svi problemi svaljuju se na jednu gomilu i za sve se krivi Rusija - rekao je Antonov.

Ambasador je istakao da nova runda spekulacija o zloglasnom mešanju Rusije čak više ni ne iznenađuje.

- Tim pre što autori ne pružaju nikakve dokaze, pa čak ni činjenice, već samo iznose nagađanja čija je svrha, očigledno, održavanje visokog stepena rusofobije u američkom društvu - dodao je diplomata.

Antonov je naglasio da Moskva ne izdaje svoje principe nemešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

- Potvrđujemo spremnost da gradimo bilateralne odnose na profesionalnoj, pragmatičnoj i, naravno, obostrano korisnoj osnovi. Danas se Rusija i SAD suočavaju sa globalnim izazovima i pretnjama koji se ne mogu rešiti sami - dodao je ambasador.

On je podsetio da se samo zajedničkim naporima može postići napredak u borbi protiv terorizma, pandemije, širenja oružja za masovno uništenje, očuvanje krhkog ekosistema planete i osiguravanje sajber-bezbednosti zemalja i građana.

Mi smo spremni za takav rad - zaključio je Antonov.

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je izveštaj u kome se tvrdi da mediji navodno povezani sa vladama Rusije, Kine i Irana šire lažne materijale o kovidu 19 i vakcinama protiv njega.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest