U RUSIJI 91 DETE DOBILO TROVANJE ZBOG HRANE U VOZU: Osoblje vagon restorana uhapšeno

B.V.

10. 08. 2021. u 11:25

ZBOG trovanja skoro sto dece koja su vozom putovala na Crno more iz Murmanska na severu Rusije u Adler uhapšeno je svo osoblje vagon restorana. Deca su krajem prošle nedelje krenula sa svojim nastavnicima na more i zbog trovanja nisu stigla do odmarališta već su završili u bolnici Krasnodara.

У РУСИЈИ 91 ДЕТЕ ДОБИЛО ТРОВАЊЕ ЗБОГ ХРАНЕ У ВОЗУ: Особље вагон ресторана ухапшено

FOTO: Arhiva

Od ukupno 250 dece stomačne probleme je imalo stotinjak a 91 dete je završilo u bolnici sa dijagnozom trovanje. Na sreću niko od otrovanih nije u teškom stanju i lekari se nadaju da će uskoro svi biti izlečeni. Osim dece otrovano je i više njihovih nastavnika koji su ih pratili na putu. Protiv personala vagon-restorana pokrenut je krivični postupak za     "pružanje usluga koje ne odgovaraju bezbednosti života i zdravlja potrošača".

Ovako masovnog trovanje dece u Rusiji nije bilo već nekoliko godina. Ranije nisu bili retki sluačajevi da se zbog nepoštovanja sanitarnih normi događaju trovanja u dečijim odmaralištima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!