"SAMI SMO, NAŠ KRAJ SE BLIŽI!" Alarmantna situacija u Grčkoj, požar se rasplamsao (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2021. u 13:56

GRČKA se šesti dan zaredom bori protiv nekontrolisanih požara, vojnici su poslati u pomoć vatrogascima, spaljeni su brojne kuć i objekti, a stanje je najteže na ostrvu Eviji gde su trajekti spremni za nove evakuacije stanovnika suočenih s novim danom pakla na zemlji.

САМИ СМО, НАШ КРАЈ СЕ БЛИЖИ! Алармантна ситуација у Грчкој, пожар се распламсао (ВИДЕО)

Foto: EPA

- Sami smo. Naš kraj se bliži - rekao je gradonačelnik ugroženog grada Istjeja Janis Kocijas za grčki Skai TV.

Lučki grad nalazi se na severu Evije, drugog po veličini grčkog ostrva koji je ove sezone pretrpeo neke od najgorih požara. 

Požari koji su proteklih dana pretili severnim predgrađima Atine donekle su utihnuli, ali požar na Eviji rasplamsao se i uništio hiljade hektara šume na severu i prisilio na evakuaciju desetine sela. 

- Besna sam. Izgubila sam dom... Sutra više ništa neće biti isto - rekla je stanovnica koja se predstavila kao Vasilikia nakon što se ukrcala na spasilački trajekt.

Grčka je rasporedila vojsku da pomaže u gašenju požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku