PRVE FOTOGRAFIJE NESREĆE U ČEŠKOJ: U sudaru dva putnička voza poginule tri osobe - na desetine povređenih (FOTO)

Tanjug

04. 08. 2021. u 12:54

TRI osobe su stradale u sudaru dva putnička voza koji se dogodio jutros na jugozapadu Češke, a povređeno je na desetine putnika.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ НЕСРЕЋЕ У ЧЕШКОЈ: У судару два путничка воза погинуле три особе - на десетине повређених (ФОТО)

Foto: Tanjug

Češke železnice su saopštile da su u sudaru učestvovali lokalni putnički voz i međunarodni brzi voz koji je išao iz Minhena prema zapadnom češkom gradu Plzenju i dalje prema Pragu, glavnom gradu Češke, prenosi agencija AP.

Policija je saopštila da su najmanje tri osobe poginule u sudaru koji se dogodio nešto posle 8.00 sati ujutru u gradu Milavče.

Među žrtvama su mašinovođe oba voza i jedna putnica, saopstile su vlasti.

Desetine ljudi je povređeno, od kojih pet teško, navodi se u saopštenju Vatrogasno-spasilacke službe regije Plzenj.

Foto: Tanjug

Četiri helikoptera prevozila su povređene u obližnje bolnice i u Prag, dok su tri putnika koji su govorili nemački jezik prevezeni u bolnice u Nemačkoj.

Regionalna spasilačka sluzba saopštila je da je za ukupno 52 osobe bilo potrebno zbrinjavanje. Takođe su pristigli i obližnji spasioci iz Nemačke da pomognu češkim kolegama u lečenju povređenih.

Slike sa mesta nesreće pokazuju da je teško oštećen prednji deo brzog voza, kojim upravljaju nemačka kompanija "Lenderban" i "Češke železnice".

Češki ministar saobraćaja Karel Havliček je rekao da je uzrok nesreće verovatno ljudska greška, i da se mašinovođa brzog voza nije zaustavio na određenom mestu.

- Situacija je ozbiljna- rekao je Havliček.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)