RUSIJA MORA DA PODRŽI KUBU: Havana će nastaviti da gradi svoju nezavisnu politiku

Novosti online

03. 08. 2021. u 16:42

HAOS koji Amerikanci stvaraju u svojoj spoljnoj politici pomaže im da ovladaju drugim zemljama, smatra bivši senator Franc Klincevič.

РУСИЈА МОРА ДА ПОДРЖИ КУБУ: Хавана ће наставити да гради своју независну политику

Foto: Printskrin

Klincevič je cenio izjavu američkog predsednika DŽoa Bajdena da će Amerika uskoro uvesti nove sankcije Kubi.

- Promena moći koja bi se mogla dogoditi na Kubi u bliskoj budućnosti nije pozitivna za Belu kuću. Neće biti američka marioneta. Havana će nastaviti da gradi svoju nezavisnu politiku. Vašington nije zadovoljan ovim. Haos koji Amerikanci stvaraju u svojoj spoljnoj politici jedina je prilika da dominiraju, brane svoje interese i zarađuju. Ne mogu dozvoliti da takva slobodoljubiva država bude blizu teritorije Sjedinjenih Država - rekao je političar.

Franc Klincevič je takođe primetio da akcije SAD u ovom slučaju nisu ništa novo.

- Sa Havanom to nikada nije prestalo. Tokom čitavog perioda svoje nezavisnosti, Kuba je živela pod uslovima politike sankcija. Sada se to intenzivira zbog složenih političkih procesa koji se odvijaju na Kubi - objasnio je sagovornik FAN-a.

U zaključku je dodao da bi Rusija u ovom teškom periodu trebalo da podrži Kubu.

- Verujem da definitivno moramo podržati Kubu. Ovo je naš stari prijatelj. Uvek smo bili u kontaktu. Činjenica da smo otišli ​​tako nespretno takođe je rezultat rada američkih specijalnih službi - zaključio je Franc Klincevič.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)