NOVI STARI PREMIJER U JERMINIJI: Predsednik ukazom imenovao Pašnijana za šefa vlade

Tanjug

02. 08. 2021. u 12:11

DOSKORAŠNJI vršilac dužnosti premijera Jermenije. Nikol Pašinjan je imenovan je na zvaničan položaj predsednika vlade te zemlje nakon što ga je kao kanidata predložila njegova stranka Građanski ugovor, navodi se u današnjem ukazu predsednika Jermenije Armena Sarkisijana.

НОВИ СТАРИ ПРЕМИЈЕР У ЈЕРМИНИЈИ: Председник указом именовао Пашнијана за шефа владе

Foto: Tanjug/AP Photo

Stranka Građanskog ugovora koja ima apsolutnu većinu u parlamentu Jermenije ranije je predložila da vd premijera Nikol Pašinjan bude imenovan za predsednika vlade.

Danas su na Fejsbuku objavljene fotografije dokumenata koji sadrže odluku Pašanijanove stranke Građanski ugovor koja je pobedila na izborima održanim 20. juna ove godine i u novom parlamentarnom sazivu će imati 71 od ukupno 107 poslanika.

Predsedavajući i zamenik predsednika parlamenta, kao i čelni ljudi stalnih komisija biće izabrani na prvoj sednici, a najavljene su i promene strukture vlade, iako nije još poznato o kakvim je promenama reč.

Današnje zasedanje parlamenta počelo je skandalom, jer je opozicija zahtevala da se ispita legalnost odluke o pritvoru donete protiv dvojice opozicionih poslanika, nakon čega je određena pauza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)