PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da porast broja nevladinih organizacija (NVO) u zemlji označava pripremu obojene revolucije; prema njegovim rečima, one su u Belorusiji su pod velom projekata ispunjavali tuđi politički nalog.

Komentari (6)

buki

30.07.2021. 18:17

Mislim da je svima jasno čemu služe sankcije Kubi, Venecueli, SFRJ, Libiji, Iraku, Siriji, Iranu, Belorusiji....( lakše bih nabrojala kome SAD nije uveo sankcije). Onemogući se izvoz, ograniči kretanje ljudi i kapitala, oteža rad firmi koje siromaše i otpuštaju radnike, izazove nezadovoljstvo građana zbog nestašica svega i svačega, a onda bi po planu tih monstruma građani za to trebali da okrive svoje vlade i krenu u proteste za njihovo rušenje. Tu zvanično i neskriveno uleću Zapadni licemeri da tom istom narodu, kojeg su do juče terorisali, pruže ''bolji život''. Svako ko to nije do sada shvatio, samo neka se seti blagostanja Libije pod Gadafijem i neka pogleda Libiju danas. Tako je svuda, razruše i unište zemlju da bi je onda navodno krađom obnavljali i ''zaštitili'' od njenih građana i prirodnih vlasnika. Hvala Lukašenku, mada mislim da već i deca to licemerje i pohlepu Zapada znaju da prepoznaju.

vladimir

30.07.2021. 19:10

buki @ ,potpisujem u celosti tvoj komentar i dodajem da se ništa u svetu nije dogodilo bez dirigentske palice zapada. Kako si pomenula Libiju, nekada najbogatiju i najdemokratskiju zemlju na planeti, videli smo da su je zapadni zlikovci vratili u kameno doba. Gadafi je od najsiromašnije države u svetu doveo do najbogatije na planeti. Za vreme od 42 godine vladavine Gadafija, više je učinio za svoju zemlju nego što su učinili svi predsednici zapada zajedno u istom periodu. Ponosan sam što sam ga lično poznavao. Bio je veći borac i revolucionar od Če Gevara i Mendele zajedno.Kad ga je dr. Novak Vukoje (naš specijalista koji ga operisao zbog hrkanja) pitao što spava pod šatorom, odgovorio mu je da dok poslednji punoletni građanin ne dobij stan, spavaće u šatoru. Besplatno školovanje , lečenje,stan, i da ne nabrajam dalje smatrao je civilizacijskim dostignućem. Posle ubistva zapad je oplačkao zlato Libije i nešto više od 300 milijardi dolara ( a zlata je imao više nego što su imali Engleska, Francuska i Italija zajedno po glavi stanovnika). Naftu i danas sisaju kao da je njihova. Bilo bih previše da svaku obojenu (krvlju) revoluciju opišem neće objaviti zbog dužine teksta.

buki

30.07.2021. 21:09

@vladimir - Drago mi što baš Vi podržavate moj komentar, jer sam ja Vašim redovno oduševljena i upijam ih od slova do slova. Veliki pozdrav i svu sreću Vam želim.

buki

01.08.2021. 16:43

@Ajko - Čemu služe, kome su to bilo šta pomogli ovde u Srbiji, ko ih plaća i za koje usluge? Šta im je u opisu delovanja i koji su rezultati njihovog rada? Ko ih formira i imaju li odgovorno lice kome možemo da se obratimo u slučaju da smo životno ugroženi njihovim aktivnostima?