U SAUDIJSKOJ ARABIJI NEMA ŠALE: Nameću trogodišnju zabranu putovanja

Tanjug

27. 07. 2021. u 16:45

SAUDIJSKA Arabija nametnuće trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje na "crvenoj listi", a zbog napora da se suzbije širenje virusa korona i njegovih novih sojeva, saopštila je danas državna novinska agencija.

У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ НЕМА ШАЛЕ: Намећу трогодишњу забрану путовања

Foto: pixabay

Agencija je citirala neimenovanog zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova da su neki saudijski državljani, kojima je u maju bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo bez prethodne dozvole vlasti prvi put od marta 2020. godine, kršili putne propise, prenosi Rojters.

- Svako za koga se dokaže da je kršio putne propise, podlećiće zakonskoj odgovornosti i visokim kaznama po povratku u zemlju i biće mu zabranjeno putovanje tri godine - rekao je zvaničnik.

Saudijska Arabija zabranila je putovanje ili tranzit u više zemalja, uključujući Avganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je građanima i dalje zabranjeno putovanje direktno ili preko druge države do ovih država ili bilo koje druge države koja tek treba da kontroliše pandemiju ili gde su se novi sojevi proširili - rekao je zvaničnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri