PUTIN O AMERIČKOM "ŠTAMPANJU" DOLARA: Ruski predsednik uperio prstom u Vašington - "Eto, odatle inflacija"

Novosti online

27. 07. 2021. u 15:38

EMISIJA dolara za pokrivanje budžetskog deficita u Sjedinjenim Američkim Državama utiče na čitavu svetsku ekonomiju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, otvarajući sastanak o ekonomskim pitanjima.

ПУТИН О АМЕРИЧКОМ ШТАМПАЊУ ДОЛАРА: Руски председник уперио прстом у Вашингтон - Ето, одатле инфлација

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

Prema njegovim rečima, inflacija u SAD premašila je pet odsto, iako je planirala vrednost trebalo da se kreće oko dva odsto. Sjedinjene Države dve godine zaredom budžet se nalazi u deficitu od 15 odsto, kaže Putin.

- Na račun čega se pokriva taj deficit? Na račun štampanja dolara. Eto, odatle inflacija - objasnio je Putin.

Kako je rekao, to se u potpunosti odražava na celokupnu svetsku ekonomiju, imajući u vidu značaj američke ekonomije za ceo svet i značaj dolara kao najveće, najtraženije rezervne valute.

Šef Rusije je pomenuo i da se svetska ekonomija oporavlja od posledica pandemije virusa korona, ali da je taj proces povezan sa inflatornim rizicima.

- Danas predlažem da se usredsredimo na to kako ruska ekomonija prevazilazi te posledice. Vidimo da se obnova svetske ekonomije u celini nastavlja, pritom prilično visokim tempom, ali je taj objektivni proces povezan i sa inflatornim rizicima - dodao je.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!