UMESTO SA PIRATIMA, BORE SE SA KORONOM: Kompletna posada južnokorejskog bojnog broda pozitivna na kovid

Tanjug

18. 07. 2021. u 18:02

JUŽNOKOREJSKA vojska poslala je vojnim letom pripadnike mornarice koji će zameniti 300 članova posade jednog južnokorejskog razarača, koji je angažovan u anti-piratskoj misiji u vodama kod istočne Afrike, jer su svi pozitivni na korona virus.

УМЕСТО СА ПИРАТИМА, БОРЕ СЕ СА КОРОНОМ: Комплетна посада јужнокорејског бојног брода позитивна на ковид

Foto: Printskrin Youtube/ Tech Insider

Iz Afrike u Južnu Koreju biće vraćena kompletna posada od 300 mornara i oficira vojnog razarača "Munmu Veliki", saopšteno je iz generalštaba južnokorejske vojske, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da će posadu razarača zamenti 150 pripadnika mornarice sa zadatkom da ratni brod "Munmu Veliki" vrate u Južnu Koreju, a sledećeg meseca će u vode kod afričkog kontinenta biti poslat drugi razarač južnokorejske ratne mornarice.

U Južnoj Koreji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.454 novozaraženih korona virusom, ukupno 177.951 od početka pandemije i 2.057 preminulih od kako je proglašena epidemija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije