NADMETANJE SA TALIBANIMA ZA KONTROLU PRELAZA: Avganistanske snage bezbednosti preuzele kontrolu?

Tanjug

15. 07. 2021. u 12:45

AVGANISTANSKE snage bezbednosti preuzele su kontrolu nad glavnim južnim graničnim prelazom sa Pakistanom koji su talibani na kratko zauzeli, rekao je danas visoki zvaničnik avganistanske vlade.

НАДМЕТАЊЕ СА ТАЛИБАНИМА ЗА КОНТРОЛУ ПРЕЛАЗА: Авганистанске снаге безбедности преузеле контролу?

Foto Tanjug/AP

Talibani su u sredu zauzeli granični prelaz Spin Boldak, drugi najvažniji prelaz na granici sa Pakistanom i glavni izvor prihoda vlade Kabula koji podržava Zapad.

Avganistanske snage vratile su glavno tržište u tom području, carinsku službu i druge vladine instalacije na granici, nekoliko sati kasnije u sredu, rekao je za Rojters visoki vladin zvaničnik u južnoj provinciji Kandahar.

Vladine snage, koje su se u početku smanjile na minimum ministarskih i civilnih gubitka osoblja, sprovodile su akcije cišćenja, rekao je zvaničnik.

Dok je sa druge strane portparol talibana Zabilah Mudžahid rekao da je to puka propaganda i neutemeljena tvrdnja administracije Kabula.

Sukobi između talibana i vladinih snaga pojačali su se od kako su se međunarodne snage pod vođstvom SAD povukle, a talibani zauzeli nekoliko okruga i druge granične prelaze na severu i zapadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri