MODERNIZOVALI SU 71 POSTO ARSENALA: Ministar odbrane Šojgu ponosan - ruska vojska ima najveći procenat savremenog oružja

Tanjug

15. 07. 2021. u 00:46

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu ocenio je danas da ruske oružane snage imaju najveći procenat savremenog oružja i vojne tehnike u svom arsenalu.

МОДЕРНИЗОВАЛИ СУ 71 ПОСТО АРСЕНАЛА: Министар одбране Шојгу поносан - руска војска има највећи проценат савременог оружја

Foto: Printscreen

Kako je pojasnio, ruska vojska je modernizovala čak 71 odsto ukupnog arsenala kojim raspolaže.

- „Danas svi razumeju i konstatuju, možda neko sa zlobom, neko uz odobrenje, da ruska vojska ima preko 70 odsto savremenog oružja i tehnike u svom arsenalu. To je najveći procenat uzimajući u obzir sve vojske sveta“ - naglasio je, preneo je Sputnjik.

Govoreći o nuklearnim strateškim snagama Ruske Federacije, Šojgu je rekao da one predstavljaju osnovu nuklearnog obuzdavanja, a one su modernizovane čak 83 odsto.

- Poslednjih osam-devet godina uspeli smo kardinalno da izmenimo celokupnu situaciju vezanu za oružane snage, kao i po pitanju odnosa javnosti prema našoj vojsci - konstatovao je ruski ministar.

On smatra ipak da je najvažnije da je Rusija modernizovala vojsku i tvrdi da nema sumnje da je tako.

- Ako su pre devet godina govorili kako na paradama pokazujemo kante u kojima nema ničeg, danas to više niko ne može da kaže“ - zaključio je ruski ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024