UPERIO JE PIŠTOLJ U POLICAJCE: Seksualni prestupnik ubijen u Čikagu, odbio da se preda tokom hapšenja (FOTO)

Tanjug

10. 07. 2021. u 00:24

Policajci u Čikagu ubili su danas 33-ogodišnjeg muškarca, koji je uperio pištolj u njih kada su pokušali da ga uhapse, saopštili su danas zvaničnici.

УПЕРИО ЈЕ ПИШТОЉ У ПОЛИЦАЈЦЕ: Сексуални преступник убијен у Чикагу, одбио да се преда током  хапшења (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Do pucnjave je došlo oko 9.40 časova po lokalnom vremenu u gradskoj četvrti Vest Garfild Park kada su pripadnici specijalne jedinice za hvatanje begunaca pokušali da uruče nalog za hapšenje za težak seksualni napad, počinen uz korišćenje vatrenog oružja, naveo je policijski zvaničnik Dejvid O. Braun.

Grupa policajaca identifikovala je muškarca, ali on nije želeo da izađe iz vozila u kojem je bio i uperio je pištolj u policajce, dodao je Braun, a prenosi AP.

Potom su, kako se dođae, trojica policajaca i jedan američki maršal otvorili vatru. Za sada nije poznato da li je ubijeni muškarac ispalio neki metak.

Portparol policije Tom Ejhrn rekao je za Čikago Tribjun da je upucani muškarac prevezen u jedan medicinski centar u teškom stanju i da je kasnije preminuo. Nijedan policajac nije ranjen ovom prilikom, ali su četvorica koja su pucala prevezena u bolnicu radi procene, naveo je Braun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)