ZNA SE KO STOJI IZA INCIDENTA SA RAZARAČEM: Dmitrij Peskov jasan - Ruski obaveštajci znaju ko je donosio tu odluku

Tanjug

04. 07. 2021. u 14:45

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov smatra da su provokacije, poput one sa britanskim razaračem u teritorijalnim vodama Rusije u blizini Krima, planirane u Sjedinjenim Američkim Državama.

ЗНА СЕ КО СТОЈИ ИЗА ИНЦИДЕНТА СА РАЗАРАЧЕМ: Дмитриј Песков јасан - Руски обавештајци знају ко је доносио ту одлуку

Foto MK.RU

- Mislim da naša obaveštajna služba zna ko je donosio odluku u situaciji sa britanskim razaračem. Naravno, mislim da suštinu takvih operacija i dalje planiraju stariji drugovi - oni preko okeana - rekao je Peskov za televiziju "Rusija 1", prenosi TAS S.

Peskov smatra da je u pomenutom slučaju razarač jednostavno bio sredstvo provokacije.

- I predsednik (Rusije Vladimir Putin) je objasnio da se na taj način ispituju uska grla, slabe tačke u sistemu nadgledanja integriteta granice, u sistemu reagovanja. To je namerna, dobro isplanirana provokacija - naglasio je Peskov.

Dodao je da će Rusija oštro odgovarati na provokacije slične incidentu sa britanskim razaračem.

Moskva je ranije saopštila da je 23. juna britanski razarač „Defender" ušao u ruske teritorijalne vode kod Krima. Ruski pogranični brod je ispalio hice upozorenja na razarač, a avion Su-24M izveo je upozoravajuće bombardovanje. London, međutim, tvrdi da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a