POHAPŠENI AMERIČKI "USTANICI": Naoružani su do zuba, kada ih je policija presrela razbežali se po šumama (VIDEO)

Tanjug

03. 07. 2021. u 22:22

JEDANAEST teško naoružanih, samozvanih pripadnika milicije, uhapšeno je danas u blizini Bostona, kada su ih zaustavili pripadnici policije Masačusetsa.

ПОХАПШЕНИ АМЕРИЧКИ УСТАНИЦИ: Наоружани су до зуба, када их је полиција пресрела разбежали се по шумама (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Canaanland Moors/IAMHH Temple/XRP PATRIOT DIGITAL ADVENTURE

Dvojica muškaraca privedena su rano jutros, dok su policajci pregovarali sa vođom grupe, tražeći da se mirno predaju, pa je još sedam osoba lišeno slobode u toku prepodneva, navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.

Policija je daljom pretragom na terenu pronašla još dvoje ljudi, čime je se broj uhapšenih popeo na 11.

Nema izveštaja da je došlo do razmenene vatre, a nije prijavljeno da ima povređenih u incidentu, koji je počeo sat iza ponoći, kada je, prema saopštenju, policija uočila dva automobila u zaustavnoj traci i grupu muškaraca u maskirnim uniformama i naoružane puškama i pištoljima koji su stajali pored vozila.

Grupa, za koju mediji navode da se radi o organizaciji “Ustanak Mavara”, čiji je vođa objasnio policiji da putuju na neki "trening", razbežala se u obližnju šumu nakon što je policija zatražila njihove legitimacije i dozvole za oružje.

Policija je zatim zatvorila autoput oko 22 kilometara severno od Bostona, i zatražila od lokalnog stanovništva da se skloni na sigurno.

Posle pregovora sa policijom, koja je stezala obruč, ova grupa se predela, pa je međudržavni autoput ponovo otvoren.

- Vođa ove grupe je rekao da njihova ideologija nije antidržavna, ali nije poznato koji su njihovi ciljevi - saopštio je zvaničnik policije Masačusetsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)