SIRIJA SE TRESE ZBOG RUSKIH NAPADA: Položaji terorista sravnjeni sa zemljom, poslednje upozorenje za "Bele šlemove" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2021. u 19:19

RATNI avioni Ruskih vazdušno-kosmičkih snaga izveli su danas seriju napada na provinciju Idlib u Siriji, koja predstavlja poslednje utočište terorističkih grupa u toj zemlji.

СИРИЈА СЕ ТРЕСЕ ЗБОГ РУСКИХ НАПАДА: Положаји терориста сравњени са земљом, последње упозорење за Беле шлемове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Meta vazdušnih napada bila je crpna stanica u selu Šeik Jusef na zapadu Idliba. U tom selu su stacionirani teroristi Hajat Tahrir al-Šama, dok je crpnu stanicu preuzela njima bliska pseudo-humanitarna organizacija "Beli šlemovi".

Sirija na meti provokacija terorista

Ovi ruski napadi su usledili nakon izjave ruskog kontraadmirala Vadima Kulita, koji je juče saopštio da teroristi uz pomoć "Belih šlemova" planiraju provokaciju hemijskim oružjem, za šta bi kasnije optužili sirijsku vojsku.

Vazdušni napadi ruskih snaga verovatno su bili upozorenje Hajat Tahrir al-Šamu i saveznicima u Idlibu, kao i odgovor na nedavna kršenja prekida vatre u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)