SIRIJA SE TRESE ZBOG RUSKIH NAPADA: Položaji terorista sravnjeni sa zemljom, poslednje upozorenje za "Bele šlemove" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2021. u 19:19

RATNI avioni Ruskih vazdušno-kosmičkih snaga izveli su danas seriju napada na provinciju Idlib u Siriji, koja predstavlja poslednje utočište terorističkih grupa u toj zemlji.

СИРИЈА СЕ ТРЕСЕ ЗБОГ РУСКИХ НАПАДА: Положаји терориста сравњени са земљом, последње упозорење за Беле шлемове (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Meta vazdušnih napada bila je crpna stanica u selu Šeik Jusef na zapadu Idliba. U tom selu su stacionirani teroristi Hajat Tahrir al-Šama, dok je crpnu stanicu preuzela njima bliska pseudo-humanitarna organizacija "Beli šlemovi".

Sirija na meti provokacija terorista

Ovi ruski napadi su usledili nakon izjave ruskog kontraadmirala Vadima Kulita, koji je juče saopštio da teroristi uz pomoć "Belih šlemova" planiraju provokaciju hemijskim oružjem, za šta bi kasnije optužili sirijsku vojsku.

Vazdušni napadi ruskih snaga verovatno su bili upozorenje Hajat Tahrir al-Šamu i saveznicima u Idlibu, kao i odgovor na nedavna kršenja prekida vatre u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)