TRAMPOV GLAVNI RAČUNOVOĐA SE PREDAO TUŽILAŠTVU: Finasijski direktor pod lupom zbog malverzacija - Tramp pobesneo

Novosti onlajn

01. 07. 2021. u 22:43

ALEN Vajsenberg, glavni finansijski direktor Trampove Organizacije, jutros se dobrovoljno pojavio u prostorijama okružnog tužilaštva na Menhetnu i predao se vlastima.

ТРАМПОВ ГЛАВНИ РАЧУНОВОЂА СЕ ПРЕДАО ТУЖИЛАШТВУ: Финасијски директор под лупом због малверзација - Трамп побеснео

Foto: Tanjug/AP

Vajsbergov advokat rekao je da će se on izjasniti da nije kriv i da će se boriti na sudu protiv svih optužbi koje su podnete protiv njega. Američki mediji okarakterisali su ovaj slučaj poreske prevare kao najdirektniji napad na Trampa i njegovo poslovanje do danas.

Okružno tužilaštvo na Menhetnu je na Vrhovnom sudu Njujorka podnelo krivične prijave protiv Trampove organizacije i njenog finansijskog direktora Vajsenberg, optuživši ga za veliku pljačku, a samu kompaniju za „krivično delo za prevare".

Državni tužilac optužuje kompaniju, Vajsenberg, i Tramp Pairoll Corporation za umešanost u 15 godina dugu poresku šemu prevare koja seže u 2005. godinu. Optužnica uključuje 15 krivičnih dela i to prevaru, veliku krađu, falsifikovanje poslovne evidencije i zaveru.

Optužbe dolaze nakon opsežne istrage okružnog tužioca Sajrusa Vensa o Trampovoj poreskoj evidenciji, za koju su zvaničnici prošlog meseca potvrdili da više nije bila samo građanska stvar.

Rukovodioci Trampove organizacije, uključujući i Vajsenberg, optuženi su za utaju poreza na povremene beneficije - poput automobila, stanova i školarina u privatnim školama, dobijenih od kompanija.

Tramp već dugo tvrdi da je poreska istraga protiv njega i njegove kompanije deo šireg napora Demokratske stranke da ga ocrni i pokuša da spreči još jedan pokušaj da se kandiduje za predsednika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici