ŠOVIN SE PRE ZATVORA IZVINIO: Presuda za ubistvo DŽordža Flojda od 22 stranice još nije dostupna javnosti, pravnici je pomno čekaju

Tanjug

26. 06. 2021. u 20:43

Sudija Piter Kejhil osudio je u petak bivšeg policajca Dereka Šovina na kaznu od 22,5 godina robije zbog ubistva Džordža Flojda prošlog maja u Mineapolisu.

ШОВИН СЕ ПРЕ ЗАТВОРА ИЗВИНИО: Пресуда за убиство Џорџа Флојда од 22 странице још није доступна јавности, правници је помно чекају

Foto AP

U obrazloženju Kejhil je kazao da se kazna zasniva na "vašoj zloupotrebi položaja i okrutnosti prema Džordžu Flojdu". Tužilaštvo je tražilo kaznu od 30 godina, dok mediji izveštavaju da prosečna kazna za ovakvu zloupotrebu dužnosti u SAD iznosi 12,5 godina.

Pre izricanja kazne, sudija je dao kratku izjavu, insistirajući da njegova odluka nije zasnovana na javnom mnjenju već se kazna zasniva na emocijama ili saosećanju.

- Priznajem bol ne samo onih u ovoj sudnici već i članova porodice Flojd izvan ove sudnice - kazao je.

Presuda u Mineapolisu od 22 stranice još nije dostupna javnosti i očekuje se sa ogromnim interesovanjem pre svega stručne javnosti. Džozef Bajden, predsednik SAD, povodom izricanja presude je "tvitovao" da smatra da je poštena.

ČUĆE SE?

Osuđeni bivši policajac u sudnici se ponašao staloženo. Nije pokazivao emocije kada mu je izrečena mera. U kratkoj izjavi Šovin je izrazio saučešće porodici Flojd, čiji su mnogi članovi svedočili u petak na saslušanju, i rekao je da će u budućnosti biti nekih drugih informacija koje će biti zanimljive i za koje se nada da će im pružiti malo mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)