BEBA UMRLA OD TOPLOTNOG UDARA DOK SU RODITELJI ROŠTILJALI: Preminuo dečak od četiri meseca, roditelji prekasno primetili da nešto nije u redu

Novosti online

25. 06. 2021. u 14:58

DEČAK star samo četiri meseca preminuo je u gradiću Elektrostal, u blizini Moskve, od toplotnog udara. Nesrećni dečak bio je ostavljen u kolicima za bebe, dok su se njegovi roditelji zabavljali u prirodi i roštiljali.

БЕБА УМРЛА ОД ТОПЛОТНОГ УДАРА ДОК СУ РОДИТЕЉИ РОШТИЉАЛИ: Преминуо дечак од четири месеца, родитељи прекасно приметили да нешто није у реду

Foto: N. Karlić/Depositphotos

Oni su primetili da dečak ne diše tek u sedam popodne i odmah pozvali hitnu pomoć. ali detetu nije bilo spasa, piše "Maš".

Prema pisanju ruskih medija, ovo nije prva žrtva toplotnog talasa u ovoj zemlji.

Kako je navedeno, mladi bračni par je odlučio da ode na roštilj u prirodu zajedno sa svojim sinom koji je, navodno, imao zdravstvenih problema od rođenja.

Roditelji su dečaka pre polaska nahranili, a zatim otišli na izletište blizu njihovog grada, gde su se zabavljali i pritom pili. Dečak je nekoliko sati bio izložen ekstremnim temperaturama i doživeo fatalni toplotni udar.

Tek predveče, kada su njegove roditelje prijatelji pozvali da odu kod njih, oni su videli da nešto nije kako treba i pozvali hitnu pomoć.

Lekari su, nažalost, samo mogli da potvrde smrt, a protiv roditelja je sprovedena istraga.

Ovo nažalost nije jedina žrtva toplotonog talasa koji je pogodio celu Rusiju.

Pre nekoliko dana, u Dolinsku na ostrvu Sahalin, šestomesečna beba je umrla od dehidratacije, dok je njena majka pila u pijanom stanju.

Srećom, policija je došla na vreme da spase njeno dvoje dece koja su bila u teškom stanju usred dehidratacije i zanemarivanja i oni su sada u hraniteljskoj porodici.


(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)