KREMLJ POSLE ODLUKE EU: Žao nam je što neće biti dijaloga sa Rusijom, Putin zainteresovan za radni odnos sa Briselom

Novosti onlajn

25. 06. 2021. u 12:56

KREMLj žali što nije došlo do dogovora oko održavanja samita Rusija-EU na sastanku lidera država EU i podsećaju da je predsednik Rusije Vladimir Putin i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ПОСЛЕ ОДЛУКЕ ЕУ: Жао нам је што неће бити дијалога са Русијом, Путин заинтересован за радни однос са Бриселом

Foto AP

- Na žalost, znate da je predsednik Putin bio i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Belorusije. Konceptualna pozicija predsednika Putina: spremni smo da idemo tako daleko u uspostavljanju odnosa, koliko su spremne naše kolege. To je i dalje aktuelno. Putin je o tome više puta govorio - rekao je Putin, ocenjujući zaključke samita.

On je podsetio da je sasvim nedavno, u čast 80. godišnjice od napada Nemačke na SSSR Putin objavio članak u nemačkom listu "Cajt", gde je "poslao prilično pozitivnu poruku Evropljanima u planu oživljavanja naših odnosa, u planu uspostavljanja atmosfere dijaloga".

- Znamo i da nemačka kancelarka i predsednik Francuske deli ovo mišljenje i da su oni pokrenuli inicijativu o započinjanju ovog dijaloga, što su pozdravili u Moskvi. Na žalost, sada dobijamo informacije da je na samitu juče ceo niz država bio protiv ovog dijaloga. Znamo da se uglavnom radi o takozvanim mladoevropljanima – to su baltičke države, Poljska. Još jednom ponavljam – žalimo zbog toga - dodao je Peskov.

Ranije je "Blumberg" objavio da su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!