NEMAČKA SE SPREMA ZA RAT SA RUSIJOM: Poslanica Bundestaga - Odnosi dve zemlje su dotakli dno

Novosti online

23. 06. 2021. u 20:41

POSLANICA partije "Levice" u Bundestagu Sevim Dagdelan je u svom članku u listu „Der tag“ izjavila da se Nemačka, povećavajući troškove za odbranu, sprema za rat sa Rusijom.

НЕМАЧКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА РУСИЈОМ: Посланица Бундестага - Односи две земље су дотакли дно

Foto: Depositphotos

- NATO politika o povećanju naoružanja, eskalaciji odnosa sa Rusijom i to što nemačka vlada zaboravlja napad na Sovjetski Savez koji je bio pre 80 godina, to su dva lica iste medalje - piše Dagdelen.

Ona je navela da su odnosi Nemačke i Rusije dotakli dno i ne može da prođe ni jedan dan bez zahteva da se Moskvi uvedu nove sankcije. Ona navodi da će Nemačka za nekoliko godina postati najveća vojna sila na kontinentu, sa potrošnjom za odbranu koja iznosi 85 milijardi evra, što je daleko više nego što Rusija izdvaja.

- Savezna vlada se otvoreno priprema za rat protiv Rusije - rekla je poslanica Levice.

Ona je podsetila da je tokom svoje nedavne posete američkom ostrvu Gvam u Pacifiku ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer izjavila da se Nemačka i Amerika rame uz rame bore za demokratiju, slobodu i poredak zasnovan na pravilima. Ona je dodala da je u Evropi protivnik Rusija, a u Americi je to Kina.

Dagdelen je navela da svako ko priziva na borbu sa Rusijom nije zainteresovan za ublažavanje tenzija ili čak za "zajedničku evropsku kuću". Ona se osvrnula na nemačku vojsku na Baltiku, na zapadnoj granici sa Rusijom, i vojne vežbe NATO-a iznoseći stav da se ovakvim propagandnim metodama prave novi neprijatelji u cilju pripreme za oružani konflikt sa Rusijom.

Prema njenim rečima, političari se drže podalje od optužbi za mržnju prema Rusiji, ali istovremeno "upadaju u oči" dvostruki standardi američkih predsednika prema čijim su naredbama u prošlosti ubijene hiljade ljudi širom sveta.

Dagdalen je navela da nemački političari, koji pokazuju spremnost za agresiju usmerenu na istok, sanjaju o Rusiji u kojoj će oligarsi povezani sa Zapadom davati sirovine drugim državama.

- Ne treba zaboraviti na rat koji je imao za cilj istrebljenje i pljačku Sovjetskog Saveza. Iz tog užasnog varvarstva bi trebalo izvući samo jednu pouku: saradnja sa Rusijom i bivšim sovjetskim republikama mora biti cilj nemačke politike - zaključila je Dagdelen.

Rusija poslednjih godina primećuje povećanu aktivnost NATO-a pored njenih zapadnih granica, a u Alijansi to opravdavaju "obuzdavanjem ruske agresije".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije izjavio da Rusija ni za koga ne predstavlja pretnju, ali neće zanemariti akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere