OBRAĆANJE NOVOG IRANSKOG PREDSEDNIKA: Raisi jasno rekao - evo šta je glavni prioritet Irana u narednom periodu

Tanjug

22. 06. 2021. u 20:28

NOVOIZABRANI predsednik Irana Ebrahim Raisi obećao je danas da će njegova vlada započeti program brze, opšte vakcinacije protiv COVID-19 kako bi se pružila podrška pokretanju domaće ekonomije.

ОБРАЋАЊЕ НОВОГ ИРАНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Раиси јасно рекао - ево шта је главни приоритет Ирана у наредном периоду

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

- Najbrža, opšta vakcinacija ... biće među našim neposrednim prioritetima od prvog dana rada nove vlade. Vakcine domaće proizvodnje, a ako bude potrebno brzo ćemo nabaviti i one proizvedene u inostranstvu tako da će se ljudi osećati lagodno, a ekonomija će ponovo procvetati - istakao je Raisi u govoru u svetom šiitskom muslimanskom gradu Mašhadu na severoistoku Irana, koji je uživo prenosila državna TV, izveštava Rojters.

Vlada odlazećeg predsednika Hasana Rohanija suočila se sa kritikama zbog sporog sprovođenja imunizacije u Iranu, ali zvaničnici za loše rezultate okrivljuju američke sankcije koje usporavaju i kupovinu inostranih vakcina i isporuke.

Iran će imunizaciju sporovoditi sa tri domaće vakcine, ruskim Sputnikom V i vakcinom proizvedenom u saradnji sa Kubom, potvrdio je ranije danas predstavnik aktuelne vlade Ali Rabiei.

Raisijeva vlada preuzima vlast u Iranu početkom avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!