PRVI KONKRETAN REZULTAT SASTANKA PUTINA I BAJDENA: Ruski ambasador se vratio u Vašington - "Sada imamo važan zadatak"

Novosti onlajn

20. 06. 2021. u 19:01

AMBASADOR Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je trenutno glavni zadatak da se na što brži i kvalitetniji način realizuje sve ono što je dogovoreno na samitu predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena nedavno održanog u Ženevi.

ПРВИ КОНКРЕТАН РЕЗУЛТАТ САСТАНКА ПУТИНА И БАЈДЕНА: Руски амбасадор се вратио у Вашингтон - Сада имамо важан задатак

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, najvažnija stavka dogovora je bila strateška stabilnost.

- To je glavni zadatak, da što pre i što kvalitetnije realizujemo dogovor po pitanju strateške stabilnosti - kazao je on.

Ruski ambasador je takođe rekao i da će Rusija i SAD u najkraćem mogućem periodu usaglasiti termine prvih konsultacija po tom pitanju.

- Računamo na to da će razgovori između profesionalaca omogućiti da se u što kraćem periodu doprinese da obe strane postignu dogovor u oblasti globalne bezbednosti - kazao je on.

Inače, Antonov, koji je u martu vraćen u Moskvu na konsultacije zbog pogoršanja odnosa između dve države, odleteo je jutros avionom u Vašington, što predstavlja potvrdu da je sastanak Putina i Bajdena bio produktivan budući da je povratak ambasadora bila jedna od stavki.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!