HAOS NA REJV ŽURCI U FRANCUSKOJ: Mladić ostao bez ruke, povređeni policajci (VIDEO)

Novosti onlajn

19. 06. 2021. u 12:01

U REGIONU Bretanja na severozapadu Francuske pet žandarma je povređeno tokom razbijanja velike rejv-žurke, dok je jedan posetilac žurke pretrpeo teške povrede ruke, javljaju lokalni mediji.

ХАОС НА РЕЈВ ЖУРЦИ У ФРАНЦУСКОЈ: Младић остао без руке, повређени полицајци (ВИДЕО)

Foto: Tviter

- Sukobi su trajali više od sedam sati. U pravcu žandarmerije leteli su Molotovljevi kokteli, kugle, delovi betonskih cigli i petarde. Petorica žandarma su zadobili povrede, od kojih su dvojica prevezena u bolnicu u Redonu. U toj situaciji jedan mladić od 22 godine je izgubio ruku - saopštio je prefekt departamenta Il i Vilen Emanuel Bertje, objavila je televizija BFMTV na Tviteru.

Kako je dodao, prefektura Ren je započela istragu kako bi utvrdila okolnosti nesreće sa teško povređenim mladićem. Kako je rekao, na mestu gde je organizovana žurka ponovo je mirna situacija.

Prema navodima televizije, ukupno je povređeno sedam ljudi – pet pripadnika žandarmerije i dvoje demonstranata. Na žurku, koja nije dozvoljena u vreme pandemije virusa korona, došlo je oko 1.500 ljudi. Policija je primenjivala suzavac kao odgovor na agresiju okupljenih, ističe televizija.

Kako se navodi, žurka, odnosno tehno festival, trebalo je da traje nekoliko dana, a informacije o njemu širile su se društvenim mrežama. Organizatori nisu navodili tačno mesto održavanja, stoga su vlasti u nekoliko prefektura, pa i Il i Vilen, zabranile bilo kakva okupljanja tog tipa.

Žurka je organizovana u znak sećanja na stanovnika Nanta Stiva Maja Kanisa, koji je nestao 21. juna 2019. godine nakon muzičkog festivala kada je policija rasterivala masu na obali reke Loare.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)