GOVOR TELA REKAO SVE: Putin delovao kao da bi radije bio negde drugde

Tanjug

16. 06. 2021. u 17:20

SPECIJALISTA za govor tela iz Njujorka Meri Sivijelo, u predsednicima SAD i Rusije, Džozefu Bajdenu i Vladimiru Putinu, prilikom oficijalnog dela uoči početka danasnjeg sastenka u Ženevi videla je "odlučnost, autoritet i ozbiljnost", ali sa dva drugačija pristupa, navodeći da je "Putin delovao kao da bi radije bio na nekom drugom mestu."

ГОВОР ТЕЛА РЕКАО СВЕ:  Путин деловао као да би радије био негде другде

Foto: EPA

- Ovo nije rodeo za obojicu. Nastupili su samouvereno, ali su imali različit stil - rekla je Sivijelo, a preneo Bi-Bi-Si.

Kada su se rukovali, Sivijelo je primetila da je Bajden imao mali, srdačan osmeh, što je znak da "želi da se igra lopte", dok je Putinovo lice bilo ozbiljno.

- Putin je delovao kao da proverava poštu, kao da je na isforsiranom maršu. Delovalo je da bi radije bio na drugom mestu - opisala je Sivijelo.

Ista dinamika ostala je kada su dvojica lidera počela razgovor iza zatvorenih vrata.

- Kada je seo, Bajdenove noge su bile blago okrenute ka Putinu, što je svojstveno nekome ko je otvoren za razgovor - kaže ona.

Sa druge strane, kod Putina, noge su bile radvojene i izbačene napred, što je agresivnija poza koja ukazuje da je manje otvoren za razgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)