POČEO SAMIT PUTINA I BAJDENA: Rukovanje dva predsednika i početak važnih razgovora (VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2021. u 13:42

U VILI La Granž je počeo samit ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog Džoa Bajdena u užem sastavu.

ПОЧЕО САМИТ ПУТИНА И БАЈДЕНА: Руковање два председника и почетак важних разговора (ВИДЕО)

Foto: EPA

Pred početak razgovora, predsednik SAD nije odgovorio novinarima na pitanje da li je spreman na resetovanje odnosa sa Moskvom.

Putin i Bajden su se rukovali pre početka samita.

Predsednici Rusije, SAD i Švajcarske zajedno su se fotografisali ispred ulaza u vilu la Granž uoči početka rusko-američkog samita u Ženevi.

Putina je ispred vile dočekao predsednik Švajcarske Gi Parmelen.

Televizija „Si-En-En“ saopštava da će u proširenom sastavu samita Rusija-SAD u Ženevi, pored predsednika Džozefa Bajedan, učestvovati i američki državni sekretar Entoni Blinken, zamenica državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland, ambasador SAD u Rusiji Džon Salivan, direktor Saveta nacionalne bezbednosti za pitanja Rusije Erik Grin i pomoćnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Kako televizija navodi, predsednik Bajden se intenzivno pripremao za samit nekoliko nedelja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!