ŠPANIJA UKIDA OBAVEZU NOŠENJA MASKE NA OTVORENOM: Krajem juna ili u julu bez zaštite na otvorenom

Novosti online

16. 06. 2021. u 15:24

Premijer Španije obećao je da će uskoro da ukine meru nošenja maske na otvorenom.

ШПАНИЈА УКИДА ОБАВЕЗУ НОШЕЊА МАСКЕ НА ОТВОРЕНОМ: Крајем јуна или у јулу без заштите на отвореном

Foto: EPA

       Predsednik vlade Pedro Sančez nije dao precizan datum, ali glavni epidemiolog ministarstva zdravlja, Fernando Simon nedavno je pomenuo kraj juna ili jula kao moguće datume ukidanja tog strogog pravila. Masku u Španiji moraju da nose svi stariji od šest godina.

Sa više od 80.000 umrlih i 3,7 miliona slučajeva od početka pandemije Špaija je jedna od najpogođenijih evropskih zemalja. Ali broj novih slučajeva prilično je opao poslednjih nedelja, zahvaljujući napretku u kampanji vakcinacije.

Prema poslednjim podacima vlade, 13 od gotovo 47 miliona Španaca u potpunosti je vakcinisano, što čini 27,4 odsto populacije, dok je 45,8 procenata primilo barem jednu dozu.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...