ODMAH STIGAO ODGOVOR ZAHAROVE! Ukrajina optužuje Rusiju: Vi ste krivi što nas ne primaju u NATO!

Novosti online

15. 06. 2021. u 22:13

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba je okrivio Rusiju što Kijevu još nije dostavljen Akcioni plan za članstvo u NATO-u.

ОДМАХ СТИГАО ОДГОВОР ЗАХАРОВЕ! Украјина оптужује Русију: Ви сте криви што нас не примају у НАТО!

Foto: EPA

- Moram iskreno da kažem da je glavna prepreka da se Ukrajini odmah dostavi Akcioni plan je to što ne postoji želja da se takav signal pošalje Rusiji - izjavio je diplomata za televiziju ICTV.

Prema rečima Kulebe, u Alijansi ima mnogo onih koji su skeptični prema članstvu Ukrajine i dodao da je zadatak Kijeva da sarađuje sa tim državama.

- Prošle nedelje sam bio u Berlinu gde sam imao sastanak sa svim ključnim političkim partijama, vladom Nemačke i razgovarali smo upravo o ovoj temi - rekao je on.

Ministar se požalio na to da Berlin ima skeptičan odnos prema članstvu Kijeva u NATO-u.

Zaharova: „Još samo i da im plate“

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je na svom Telegram kanalu ironično prokomentarisala reči predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o tome da Kijev zaslužuje da ga pozovu u NATO i ne treba da moli za to rekavši: „Još samo i da im plate“ .

Prethodno je Zelenski rekao da Ukrajina zaslužuje da bude ravnopravni član Alijanse među moćnim državama, da je potrebno da je pozovu i da ne bi trebalo za to da moli.

- Zelenski je izjavio da Ukrajina nema nameru da ‘moli’ da je NATO primi. Lider Ukrajine smatra da bi trebalo da Kijev dobije poziv kako bi postao član Alijanse. Još samo i da im plate? - napisala je ona.

Podsetimo, lideri NATO su juče na samitu u Briselu podržali pravo Ukrajine i Gruzije da pristupe Alijansi i istakli značaj sprovođenja reformi. Oni, međutim, nisu naznačili rok mogućeg pristupanja te dve zemlje toj vojnoj organizaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA DOBRODOŠLA ALI BEZ ŠEFA KREMLJA: Francuzi pozvali Moskvu da učestvuje u obeležavanju 80 godina iskrcavanja u Normandiji