U PONUDI REKVIZITI HARIJA POTERA: U NJujorku otvorena prodavnica posvećena filmskom junaku

Novosti online

10. 06. 2021. u 16:05

POSLE odlaganja zbog pandemije korona virusa, početkom nedelje u centru NJujorka vrata je za posetioce otvorila najveća tematska prodavnicaa posvećena Hariju Poteru koja se prostire na gotovo 2.000 kvadratnih metara i tri sprata, a čini je 15 tematskih delova.

У ПОНУДИ РЕКВИЗИТИ ХАРИЈА ПОТЕРА: У Њујорку отворена продавница посвећена филмском јунаку

Foto Warner Bros

Obožavaoce ni kiša nije sprečila da u redovima čekaju kako bi prošetali hodnicima nadahnutim filmovima i knjigama popularne franšize.

Premda je prvenstveno namenjena prodaji ovde će posetiocima biti ponuđen i jedinstven uvid u svet čarobnjaštva, odnosno u verziju iz filmova i knjiga prilagođenu stvarnom svetu. Srećnici koji su je već posetili kažu da prostor ostavlja utisak kombinacije prodavnice odeće, muzeja i čarobnjačkog sveta.

Svako od 15 tematskih područja oživljava čaroliju sveta Harija Potera. Izloženo je oko 1.000 rekvizita, među kojima je i nekoliko autentičnih predmeta korišćenih pri snimanju filmova.

Posetioci mogu da se fotografišu i naprave selfije na svakom spratu. Mogu da poziraju u londonskoj telefonskoj govornici ili u ogromnim Hagridovim čizmama.

Zahvaljujući digitalnoj tehnologiji obožavaoci Harija Potera mogu da zarone i u virtualnu stvarnost koja će im doneti posebna iskustva.

Uskoro će moći da isprobaju dve senzorne virtual rijaliti avanture, prvu pod nazivom "Chaos at Hogwarts", koja poziva posetioce da zakorače u magični dvorac i drugu pod nazivom "Wizards Take Flight", u sklopu koje će moći da lete na metli iznad Londona.

Svi koji za vreme obilaska ožedne, mogu da poruče pivo, sladoled i druga bezalkoholna pića.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)