NOVI OKLOPNJAK IZ JUŽNE AMERIKE: Modifikacija francuskog lakog tenka sa šest topova

Novosti online

09. 06. 2021. u 20:58

VENECUELANSKA armija predstavila je novo oklopno vozilo, koje ima šest topova kalibra 106 milimetara, mitraljez kalibra 12,7 mm i minobacač kalibra 81.

НОВИ ОКЛОПЊАК ИЗ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ: Модификација француског лаког тенка са шест топова

Foto: printskrin Tviter

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se da je u ovoj južnoameričkoj državi urađena modifikacija francuskog lakog tenka „AMX-13“, koji je pretvoren u moćno vozilo za pružanje vatrene podrške.

​Topovi mogu da ispaljuju različite vrste projektila na daljinu od 1,35 kilometara, navodi „Sputnjik mundo“.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane