NAJAVA IZ AMERIKE: Jačamo otpor i pritisak, u igri sve opcije - moguć i vojni odgovor

Tanjug

06. 06. 2021. u 22:16

ZVANIČNICI američke administracije najavili su danas da će pojačati otpor i povećati pritisak na sajber napadače, bilo da je reč o kompanijama ili neprijateljima iz inostranstva, upozorivši da predsednik SAD Džozef Bajden razmatra sve opcije pa i vojni odgovor.

НАЈАВА ИЗ АМЕРИКЕ: Јачамо отпор и притисак, у игри све опције - могућ и војни одговор

Foto: Depositphotos

Bajdenova administracija razmatra, kako je navedeno, sve opcije u odbrani zemlje od ucenjivačkih kriminalaca, potvrdila je danas ministarka trgovine SAD Ðina Raimondo u odgovoru na pitanje da li se razmatraju i vojne akcije protiv napadača, prenosi Rojters.

Ona je najavila da će se o ovoj temi razgovarati i tokom predstojećeg samita američkog i ruskog predsednika 16. juna u Švajcarskoj. 

- Ni jednu opciju ne odbacujemo u slučaju odmazde i kažnjavanja napadača - izjavila je Rejmondova.

U odvojenom intervjuu za Si-En-En američka ministarka energetike Dženifer Grenholm rekla je da neprijatelji Amerike imaju sposobnost da uruše kompletnu energetsku mrežu u SAD i potvrdila da su već izvedene hiljade napada na energetski sektor.

- Kada je reč o našim slabostima u pogledu sajber bezbednosti, jaki smo onoliko koliko je jaka najslabija karika u bezbednosnom sistemu - poručio je danas u intervjuu za Si-Bi-Es američki ministar saobraćaja Pit Butidžidž.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest