ITALIJANI U NEVERICI: Mafijaš koji je dinamitom ubio sudiju Falkonea na slobodi posle 25 godina (VIDEO)

Novosti online

01. 06. 2021. u 15:01

ITALIJANI su u utorak sa zaprepašćenjem reagovali na puštanje iz zatvora zloglasnog mafijaškog šefa koji je, između ostalih zločina, izvršio atentat na najpoznatijeg italijanskog tužioca i rastvorio telo dečaka u kiselini.

ИТАЛИЈАНИ У НЕВЕРИЦИ: Мафијаш који је динамитом убио судију Фалконеа на слободи после 25 година (ВИДЕО)

Foto: EPA

Đovani Bruska, 64, pušten je u ponedeljak iz rimskog zatvora Rebibija nakon izdržavanja 25-godišnje kazne, tokom koje je postao državni svedok.

Na ovoj nedatiranoj fotografiji, antimafijaška policija u maskama kako bi sakrila svoj identitet, sprovodi mafijaškog begunca dok napušta policijsko sedište Palerma i odvodi ga u zatvor sa maksimalnom bezbednošću.

Bruska je bila ključna figura u okviru Kosa Nostre, sicilijanske mafijaške grupe.

Detonirao je bombu koja je ubila Đovanija Falkonea, legendarnog italijanskog sudiju koji je svoju karijeru posvetio rušenju mafije, 1992. godine.

Falkoneova supruga i tri telohranitelja takođe su poginuli u napadu nakon što je njihov automobil prešao deo autoputa izvan Palerma gde je sakriveno 400 kilograma eksploziva, koji je u blizini aktivirao Bruska.

Supruga jednog od ubijenih telohranitelja, Tina Montinaro, izjavila je za Republiku da je "ogorčena" oslobađanjem Bruske.

- Država je protiv nas - posle 29 godina još uvek ne znamo istinu o masakru i Đovani Bruska, čovek koji je uništio moju porodicu, je slobodan- rekla je Montinaro.

Falkoneova sestra Marija rekla je za list da je zabrinuta vestima, ali "to je zakon, zakon koji moj brat želi i koji treba poštovati".

Bruska, koji je uhapšen 1996. godine, bio je jedan od najvernijih operatora šefa Koza Nostre Salvatorea "Toto" Rine i kao saradnik priznao da je izvršio stotine ubistava, javili su italijanski mediji.

Jedno od najgroznijih bilo je ubistvo 12-godišnjeg Đuzepea Di Matea, sina mafijaš koji je postao doušnik, koji je otet 1993. godine u znak odmazde zbog oca koji je sarađivao sa vlastima.

Posle držanja u kući više od dve godine u lošim uslovima, dečak je zadavljen i telo bačeno u kiselinu u, kako je policija nazvala, "jednom od najgroznijih zločina u istoriji Koza Nostre".

Protesti zbog oslobađanja Bruske takođe su stigli sa obe strane italijanske političke podele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024