SNOUDEN NAKON SKANDALA SA PRISLUŠIVANJEM EVROPSKIH ZVANIČNIKA: Obratite se Bajdenu, on je dobro pripremljen da za to odgovori

Novosti online

01. 06. 2021. u 09:56

NAKON što je otkriveno da je danska obaveštajna služba sarađivala sa američkom u obimnom prisluškivanju evropskih zvaničnika, oglasio se i uzbunjivač Edvard Snouden.

СНОУДЕН НАКОН СКАНДАЛА СА ПРИСЛУШИВАЊЕМ ЕВРОПСКИХ ЗВАНИЧНИКА: Обратите се Бајдену, он је добро припремљен да за то одговори

Foto: AP

On je na Tviteru sugerisao da evropski zvaničnici o ovom slučaju upute pitanja američkom predsedniku Džou Bajdenu, koji je u vreme kada se odvijala ova špijunaža, bio potpredsednik SAD

- Bajden je dobro pripremljen da za to odgovori kada uskoro poseti Evropu, jer je, naravno, bio duboko umešan u ovaj skandal. Trebalo bi da postoji izričit zahtev za potpuno javno objavljivanje ne samo iz Danske, već i njihovog starijeg partnera - napisao je Edvard Snouden.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Frank Valter Štajnmajer su među onima koje je NSA špijunirala i prisluškivala im razgovore uz pomoć danske obavešajne agencije FE.

Sounden je bio taj koji je još 2013. obelodanio da Amerikanci ne samo da špijuniranju svoje državljane već i lidere drugih zemalja i on je bio tan koji je objavio da američke vlasti prisluškuju privatni mobilni telefon Angele Merkel.

Mediji su sada došli do internih izveštaja danske FA i tako potvrdili tvrdnje Snoudena.

Snouden koji je svetu otkrio da SAD špijuniraju svuda unaokolo, u vreme kada je Bajden bio potpredsednik, kaže da je trenutni predsednik SAD "dobro pripremljen" da odgovori na optužbe kada bude obilazio Evropu jer je bio "duboko umešan" u skandal.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)